BRAČKA TORTA
-10 žumanjaka
_10 žlica šečera
-40 dkg badema (mendula)
-1 žlica prezla(mrvice)...namočene u prošek
-korica od limuna
-10 bjelanjaka
________________________________________________________
Od ove gornje smjese napravi biskvit..........
_Peci na 180 stupnjeva otprilike sat vremena
________________________________________________________
Ohlađenu tortu prelij sa čokoladnom glazurom i ukrasi rubove sa oguljenim bademima.Sa ploškicama od badema napravi male cvijetiće po rubovima torte............
BRAČKE HROSTULE
-3 cijela jaja
-2 žutanjka
-5 vanilin šečera
-5 žlica svinjske masti(otopljene)
-5 žlica rakije
-brašna koliko smjesa popije
-korice i sok od limuna
-malo ruma
-ulje za prženje
-mljeveni šečer
--------------------------------------------------------------
Mikserom miješaj: jaja,žutanjke,vanilin šečer,svinjsku mast,rakiju,sok i koru od limuna,rum.Polako dodaj brašno i dalje dodaj još brašna miješajući tijesto na ruke.....
Tijesto treba biti glatko i odvajati se od posude........
.............................................................
Tijesto odvoji u 5 malih loptica ,pokrij ih kuhinjskom krpom i ostavi da se tijesto ne osuši.........
-----------------------------------------------------------...
Lopticu razvaljaj sa valjkom što možeš tanje i reži trake debljine 5 cm.Od traka zaveži mašnice ili napravi osmicu ili ih samo zarolaj u spiralu i peci trake u vrućem ulju...........
------------------------------------------------------------
Moraju biti skroz bijele boje a ne izgorene i tamne...
Vadi ih vani i cijedi na papirnatoj salveti....
pospi ih mljevenim šečerom..........
Mogu se dugo čuvati u kartonskim ili papirnatim kutijama.......
____________________________________________________
TORTA OD ROGAČA I MANDARINA
-12 bjelanjaka
-40 dkg šečera
--------------------------------------------------------------
Napravi biskvit od gornje smjese i ispeci u zagrijanoj pećnici na 100 stupnjeva i peci 3 sata
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
KREMA
-12 žumanjaka
-25 dkg šečera
-15 dkg mljevenog rogaća
-50 dkg mandarina
-1 litra mlijeka
-7 žlica gustina
-1 margarin
...........................................................
Žumanjke,šečer i gustin skupa zamiješaj i skuhaj u vrućem mlijeku.Kad se krema ohladi izmiksaj u nju margarin.Podijeli kremu u 2 dijela.U jedan dio kreme umiješajte rogač....
Na biskvit stavi kremu od rogača,mandarine,drugi dio kreme bez rogača i na kraju šlag.Dobro ohladite i poslužite ....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
-10 žumanjaka
_10 žlica šečera
-40 dkg badema (mendula)
-1 žlica prezla(mrvice)...namočene u prošek
-korica od limuna
-10 bjelanjaka
________________________________________________________
Od ove gornje smjese napravi biskvit..........
_Peci na 180 stupnjeva otprilike sat vremena
________________________________________________________
Ohlađenu tortu prelij sa čokoladnom glazurom i ukrasi rubove sa oguljenim bademima.Sa ploškicama od badema napravi male cvijetiće po rubovima torte............
BRAČKE HROSTULE
-3 cijela jaja
-2 žutanjka
-5 vanilin šečera
-5 žlica svinjske masti(otopljene)
-5 žlica rakije
-brašna koliko smjesa popije
-korice i sok od limuna
-malo ruma
-ulje za prženje
-mljeveni šečer
--------------------------------------------------------------
Mikserom miješaj: jaja,žutanjke,vanilin šečer,svinjsku mast,rakiju,sok i koru od limuna,rum.Polako dodaj brašno i dalje dodaj još brašna miješajući tijesto na ruke.....
Tijesto treba biti glatko i odvajati se od posude........
.............................................................
Tijesto odvoji u 5 malih loptica ,pokrij ih kuhinjskom krpom i ostavi da se tijesto ne osuši.........
-----------------------------------------------------------...
Lopticu razvaljaj sa valjkom što možeš tanje i reži trake debljine 5 cm.Od traka zaveži mašnice ili napravi osmicu ili ih samo zarolaj u spiralu i peci trake u vrućem ulju...........
------------------------------------------------------------
Moraju biti skroz bijele boje a ne izgorene i tamne...
Vadi ih vani i cijedi na papirnatoj salveti....
pospi ih mljevenim šečerom..........
Mogu se dugo čuvati u kartonskim ili papirnatim kutijama.......
____________________________________________________
TORTA OD ROGAČA I MANDARINA
-12 bjelanjaka
-40 dkg šečera
--------------------------------------------------------------
Napravi biskvit od gornje smjese i ispeci u zagrijanoj pećnici na 100 stupnjeva i peci 3 sata
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.
KREMA
-12 žumanjaka
-25 dkg šečera
-15 dkg mljevenog rogaća
-50 dkg mandarina
-1 litra mlijeka
-7 žlica gustina
-1 margarin
...........................................................
Žumanjke,šečer i gustin skupa zamiješaj i skuhaj u vrućem mlijeku.Kad se krema ohladi izmiksaj u nju margarin.Podijeli kremu u 2 dijela.U jedan dio kreme umiješajte rogač....
Na biskvit stavi kremu od rogača,mandarine,drugi dio kreme bez rogača i na kraju šlag.Dobro ohladite i poslužite ....
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::